Víza do Thajska – kompletní příručka

Víza do Thajska – kompletní příručka
5 (100%) 2 votes

Thajsko

Pro vstup do Thajska narozdíl od Kambodži či Vietnamu čeští turisté nepotřebují víza, ale pozor, pobyt v Thajsku má svá omezení.

Při příletu do Thajska – obvykle Bangkok či Phuket, nepotřebujete žádné vízum a můžete v zemi zůstat 30 dnů.

Při překročení hranic po zemi – nepotřebujete taktéž žádné vízum, ale můžete v Thajsku pobýt pouze 15 dní.

Pokuty za překročení povolené doby pobytu je 500 Báhtů za den – nevyplatí se vám to. Pokud chcete v Thajsku zůstat déle, musíte si zřídit vízum ideálně na místě. Nabízí se ještě tzv. „visa run“, kdy po 30 dnech překročíte hranice s nějakou sousední zemí (Kambodža, Laos, Malaisie) a vrátíte se. Pamatujte však, že za posledního půl roku (6 měsíců) nesmíte být v Thajsku déle jak 90 dní.

Kniha Cestikon

Více naleznete v Cestikonu:

- Letenky o 70% levněji, ubytování zdarma

- Čtivá kniha s triky a příběhy

- Získejte motivaci a cestujte třeba i sami

- Jak pro začátečníky tak velmi zkušené cestovatele

» Zjistit více

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *